Video ZDARMA !!!X
Video na téma zdraví zubů

Stáhnete si zdarma video Evy Hájkové na téma ústní mikrobiom a zdraví zubů.

Zadejte prosím emailovou adresu, pro odeslání knihy zdarma.


videoFree

Mléčné kefírové kultury - 3 balení

Pytlíček plný kefírových kultur, ze kterého si můžete doma udělat vlastní kefír. Stačí k tomu trochu mléka.

Balení obsahuje 3 sáčky s 5g mléčných kefírových kultur a vytvoříte s ním postupně až 100 litrů kefíru. Můžete kefírovat nepřetržitě čtvrt roku.

Prosím POZOR! Skladujte kultury V LEDNICI, max. teplota pro skladování je 20°C, letní teploty je mohou poškodit.
 

Více informací

  • Sdílet tuto položku

Skladem

8 ks

1-2 dny
Další možnosti a časy doručení

Objednávky vytvořené před 12:00 budou odeslány tentýž den.


CG-488

Wugi

489,00 Kč (s DPH)

popis produktu

Ahoj, jsem WUGI,

pytlíček plný kefírových kultur, ze kterého si můžete doma udělat vlastní kefír. Stačí k tomu trochu mléka.

Proč? Protože domácí kefír vzniká fermentováním neboli kvašením.  Vykouzlím čerstvý mléčný kefír z jakéhokoli živočišného mléka!

A mám slabost pro lyofilizované ovoce. Ale nestydím se za to.

w5c1f81dc94d76-organic.png 100% organické  15c1f8673435bb-soja.png bez sóji  q5c1f8672dc53f-gmo.png bez GMO  k5c1f86732447d-lepek.png bez lepku

Lepší než jogurt

Přpravte si poctivý kefír z kvalitního mléka. Kravské, kozí i ovčí mléko, všechna mají kultury rády. Připravuje se při pokojové teplotě - bez jogurtovače.

Pít ho můžete jen tak samotný nebo s medem či ve smoothie. Potěší vás vymražený jako  zmrzlina nebo našlehaný v nepečených dezertech. Používáme ho i pro přípravu fermentovaných kaší přes noc.

Jak kefír vzniká?

Mléčný kefír vzniká fermentací (zjednodušeně kvašením) kefírových kultur v mléce. Kefírové kultury se krmí laktózou (mléčným cukrem), mění ho na, kyselinu mléčnou, pár bublinek (oxid uhličitý) a další látky. Přitom zůstavají kultury živé.

Mléčný kefír je jako osvěžující jogurtový nápoj. Obsahuje minimum laktózy.

Obsah, složení a dávkování

Mléčný kefír si můžete dopřát denně, je to podobné, jako s jogurty. Jen pokdu nejste na jogurty a kefíry zvyklí, doporučujeme začít s menším množstvím a postupně navyšovat - třeba na 400 ml za den.

Složení

Dextróza jako nosič kefírových kultur, kefírové kultury (mikroorganismy z rodů: Lactococcus, Leuconostoc, Lactobacillus, Saccharomyces, Kluyveromyces)

Může obsahovat stopy mléka.

Balení obsahuje 3 sáčky s 5g mléčných kefírových kultur a připravíte s ním postupně až 100 litrů poctivého kefíru. Z 1 sáčku kultur vyrobíte 30 - 35 litrů mléčného kefíru v průběhu 1 měsíce, a tak můžete čtvrt roku fermentovat nepřetržitě nebo si mezi jednotlivými sáčky udělat pauzu.

Každý den si můžete připravit až 1 litr kefíru, pokud je to moc, klidně si množství přizpůsobte.
Zdá se vám balení malé? Dává to smysl. Držíte v ruce okem neviditelné mikroorganismy. Makají ale o sto šest a vytvoří vám destíky litrů kefíru na spoustu dnů :)

Skladujte v LEDNICI (příp. v chladu do 20°C).

Země původu: EU

Minimální dobu trvanlivosti garantujeme 9 a více měsíců od dodání.

 

Příprava mléčného kefíru

Jak na domácí mléčný kefír?

Nachystejte si

  • 1,15 l uzaviratelnou sklenici
  • 1 l čerstvého kravského, ovčího nebo kozího mléka (čerstvé, plnotučné, pasterované)

Dobrá rada!

Výsledná chuť kefíru záleží na kvalitě použitého mléka. Doporučujeme používat čerstvé plnotučné mléko v BIO kvalitě (pasterované). Farmářské mléko z malochovu je skvělé, avšak je možné, že takové poctivé "živé" mléko bude pracovat samo o sobě a příprava kefíru z něj se nemusí povést! Taková je naše zkušenost i zpětná vazba zákazníků. Je vhodné farmářské mléko před přípravou převařit a nechat vychladit. Pro přípravu je pak jistotou BIO čerstvé pasterované mléko (seženete v supermarketu).

Doba přípravy se mírně liší s teplotou prostředí a druhem mléka. Pokud se vám kefír srazil, nezkazil se. 

Přípravu kefíru můžete shlédnout také v minutovém VIDEO NÁVODU.

Prvotní příprava

  1. Vysypte obsah jednoho sáčku s kefírovými kulturami do 1l mléka (o teplotě max. 29°C) a dobře promíchejte. Sklenici uzavřete. Směs ponechte stát cca 48 hodin při pokojové teplotě (22 - 25°C, při vyšší teplotě stačí kratší doba) a občas ji promíchejte. Srážení kefíru je ěžný jev a nejde o kažení. Začne-li se kefír srážet, dobře jej promíchejte a fermentaci ukončete - pokračujte s opakovanou přípravou nebo kefír zkonzumujte.
  2. Po cca 48 hodinách je kefír hotov (rozdíl v době přípravy závisí na teplotě prostředí a druhu mléka -> přečtěte si více zde). Pro přípravu další várky si nechte stranou 100 ml kefíru. Zbylý kefír můžete konzumovat samotný nebo jej ochuťte medem, sirupem, ovocem nebo džemem. V případě potřeby uchovávejte v lednici a zkonzumujte cca do týdne (záleží na čerstvosti a kvalitě mléka).

Opakovaná příprava

  1. Na přípravu další várky použijte 100 ml hotového kefíru a libovolné množství mléka (maximálně 1l). Směs dobře promíchejte, láhev uzavřete a nechte stát při pokojové teplotě po dobu 24 hodin.
  2. K přípravě každé další várky stačí běžně pouze 24 hodin. Pomocí 100 ml hotového kefíru připravíte nový kefír až 30x. Počet opakování záleží na různých faktorech - hygienických podmínkách i kvalitě mléka. Zůstává-li mléko sladké a kefír nevzniká, zkontrolujte, zda kultury měly správnou teplotu pro přípravu, případně použijte nový sáček.

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Související produkty