Video ZDARMA !!!X
Video na téma zdraví zubů

Stáhnete si zdarma video Evy Hájkové na téma ústní mikrobiom a zdraví zubů.

Zadejte prosím emailovou adresu, pro odeslání knihy zdarma.


videoFree

Kategorie

Nejnovější příspěvky

Populární příspěvky

Kategorie blogu

Novinky

  • IMUNO PROTECT JUNIOR 60 kapslí
    IMUNO PROTECT JUNIOR 60 kapslí

    Potřebná trojkombinace - Vitamín C 100 mg + Vitamín D3 1000 I.U. + Zinek...

    307,00 Kč
  • Antioxidační Mix 200 g - Bio
    Antioxidační Mix 200 g - Bio

    Směs plodů s vysokým obsahem antioxidantů sestavená podle originální...

    510,00 Kč
  • Gut Protect
    Gut Protect

    Originální receptura klíčových živin pro harmonizaci funkce střevního...

    1 350,00 Kč
  • Digest Plus
    Digest Plus

    Originální receptura Digest plus je složená ze standardizovaných...

    549,00 Kč
  • Ašvaganda - Bio
    Ašvaganda - Bio

    Vitánie snodárná (Withania somnifera), je známá jako Ašvaganda patří ke...

    363,00 Kč
  • Amalaki - Bio
    Amalaki - Bio

    Amalaki je sušený plod stromu emblika lékařská (Emblica officinalis),...

    279,00 Kč
Černý česnek: Co to je?

Černý česnek: Co to je?

Zveřejněno: Recepty, Různé
15.06.2020

Zní to zvláštně - ČERNÝ česnek - ptáte se, co to je? Jde o klasický česnek (Allium sativum L.), který se nechá uzrát za přesně kontrolované vysoké teploty a vlhkosti. S ohledem na použité technologie zpracování trvá proces většinou déle než 40 dní. Z klasického česneku se stane česnek černý, který obsahuje jiné látky, má odlišnou chuť a vůni. Má mnoho zdravotních účinků. Je to SUPERPOTRAVINA se vším všudy. Pojďme se v tomto seriálu o černém česneku podívat, proč byste ho měli znát, mít ho doma a pravidelně ho používat.

Bio černý česnek je původem ze Španělska, kde má dlouhou tradici výroby a prodává se jako běžná surovina do většiny domácností. Jeho chuť je velmi osobitá, řekněme, že jde o nasládlou umami chuť s lehkým podtónem česneku, avšak bez typického zápachu a štiplavé ostrosti. Někteří cítí chuť rozinek, lékořice, pečených švestek, balsamica, ale i vanilky. Stejně jako u vína, tak i u černého česneku, se bude chuť měnit v závislosti na vstupní surovině a procesu výroby. Ideálně si každý udělá svůj názor po ochutnání prvního stroužku černého česneku.

V procesu výroby nejsou použity žádné další přidané látky. Černý česnek je 100% přírodní (náš je i BIO), vzniká pouze regulací teploty a vlhkosti. Proto se nejedná o česnek fermentovaný, jak uvádí mnohé zdroje - fermentovaný je technicky nesprávné označení kvůli absenci přidaných kvasinek do procesu výroby. Přirozeně se v něm nachází oxid siřičitý a siřičitany v množství vyšším než 10mg/kg. Tyto látky spadají do kategorie alergenní, proto jsou uvedeny i na obalu našeho výrobku. Není se třeba obávat negativního efektu oxidu siřičitého, pokud by nedošlo ke konzumaci v extrémně vysokých dávkách (několik 60g balení naráz). Přirozený oxid siřičitý a siřičitany mají mimo jiné konzervační účinek, působí jako antioxidant a přispívají k ochranně proti plísním a bakteriím.

Kromě toho má konzumace černého česneku několik pozitivních efektů na lidské zdraví:

  • Silně antioxidační

  • Antibakteriální a antivirální

  • Hepatoprotektivní (ochrana jater)

  • Posilující imunitu

  • Protirakovinný

Seznam by mohl pokračovat dále. Podrobněji se podíváme na zdravotní účinky v některém z dalších dílů seriálu.

Pokud se ptáte, jak černý česnek použít? Je to velmi jednoduché.  Vyloupané stroužky česneku můžete rovnou přidat do jídla nebo je konzumovat i samotné. My ho máme rádi v salátu, v italské pastě nebo v čerstvém sýru jako dip. Můžete ho dát prakticky všude a vaše jídlo získá chuťově nový rozměr. Na konkrétní recepty a použití se podíváme v jednom z dalších dílů seriálu.


Zapamatujte si

  • Černý česnek je vyroben z klasického česneku bez přidání jakýchkoliv dalších aditiv.

  • Je velmi silným antioxidantem a dále obsahuje celou řadu zdraví prospěšných látek.

  • Jeho použití je jednoduché, dá se konzumovat jak samostatně, tak lze snadno přidat do většiny jídel.

 

463 Zobrazení
Líbilo se