Video ZDARMA !!!X
Video na téma zdraví zubů

Stáhnete si zdarma video Evy Hájkové na téma ústní mikrobiom a zdraví zubů.

Zadejte prosím emailovou adresu, pro odeslání knihy zdarma.


videoFree

Čokoláda hořká 75% s marakujou, 45 g - EDICIÓN NUEVA

Ručně vyrobená hořká čokoláda s marakujou.

Více informací

  • Sdílet tuto položku

Skladem

2 ks

1-2 dny
Další možnosti a časy doručení

Objednávky vytvořené před 12:00 budou odeslány tentýž den.


CG-913

Čokoládovna Troubelice

97,00 Kč (s DPH)

Upozornění: poslední kusy skladem!

popis produktu

Hmotnost: 45 g

Marakuja je tropické ovoce, které si čokoládovna sama dováží jako 100% koncentrát z Ekvádoru. Hořkou čokoládu skvěle doplňuje svojí svěží chutí.

Čokoláda je slazena panelou - ztuhlou třtinovou šťávou v BIO kvalitě, která není rafinovaná a přirozeně obsahuje melasu.

Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, třtinová šťáva panela, marakuja minimálně 3%. Obsah kakaové sušiny nejméně 75%.

Čokoláda je balena v přírodním kraftovém obalu, který skrývá čokoládový příběh a proces výroby bean to bar čokolády.

Čokoláda je vhodná taképro vegany.

  • Bez lepku.
  • Neobsahuje lecitin ani konzervanty.
  • Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 2390 kJ (576 kcal)
tuky 43,40 g
z toho: nasycené mastné kyseliny 26,13 g
sacharidy 31,4 g
z toho: cukry 22,55 g
vláknina 12,3 g
bílkoviny 8,88 g
sůl 0,040 g

Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.

O ČOKOLÁDÁCH

Cílem čokoládovny Troubelice je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.
Snaží se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používají kvalitní suroviny, nejsou zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.
Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V čokoládách z Troubelic zachovávají kakaové máslo a nepoužívají jiné rostlinné oleje.

Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.
Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.
Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.
Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.

Ke slazení všech výrobků používáme třtinovou šťávu Panelu.
Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje lepek!

Vyrobeno v ČR.
Čokoládám Troubelice byl udělen certifikát "Haná regionální produkt".

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Související produkty