🚚Týden DOPRAVY ZDARMA se Zásilkovnou a PPL Parcelshop při nákupu nad 500 Kč. Více info zde.

Zdravá střeva

Jak je možné, že mozek a střevo spolu tak živě komunikují? Věděli jste, že ve svých střevech máte větší počet mikrobů, než kolik má vaše tělo buněk? Vědci, Justin Sonnenburg, Ph. D. a Erica Sonnenburgová, Ph. D., shrnují v knize Zdravá střeva nejnovější poznatky o spojitosti mezi Vašimi mikroby a Vaším zdravím. Novinky z trendujícího a slibného směru lékařského výzkumu změní váš pohled na způsob, jímž se stravujete, jak přemýšlíte o svém těle a do jaké míry může stav mikrobioty ovlivnit kvalitu stáří a délku života
Dostupnost Skladem (>15 ks)
Kód: 1356
309 Kč –10 % 278 Kč
Zdravá střeva
Hlavní obrázek
Akce
309 Kč –10 %
CLEAN LABEL = čisté a funkční produkty
CLEAN LABEL = čisté a funkční produkty
Produkty vybrané a garantované odborníky
Produkty vybrané a garantované odborníky
Expresní doručení a produkty skladem
Expresní doručení a produkty skladem
Specializovaná poradna ZDARMA
Specializovaná poradna ZDARMA
  • Co je to mikrobiota a proč bychom se o ni měli zajímat na úplně prvním místě (ještě předtím, než začneme svou kondici či zdravotní potíže řešit jinak).
  • Jaké nečekané a zásadní souvislosti mezi rozmanitostí naší mikrobioty a zdravím (mj. obezitou i duševními chorobami) objevili vědci v posledních letech.
  • Jak je možné, že spolu mozek a střevo tak živě komunikují, a proč to není mozek, kdo má právo veta.
  • Jak souvisí konzumace jogurtu s úzkostí.
  • Proč se mikrobiota každého z nás radikálně liší, jak se dědí, jak se vyvíjí a čím strádá.
  • Jak přenos střevní mikrobioty z jednoho jedince na druhého (transplantace) často vede k zlepšení zdraví (a je zdokumentován i přenos některých psychických vlastností).
  • Proč je zdravé chovat psy, nepřehánět to s dezinfekcí a zejména se vyhýbat antibiotikům, pokud to není nezbytně nutné.
  • Že vláknina, kvašené (fermentované) potraviny a některé obiloviny v žádném případě nesmí zmizet z našeho jídelníčku, jinak nám mikrobi vyhynou.
  • Proč je v pořádku občas (nebo dočasně) trpět meteorismem.
  • Co přesně ve střevech způsobuje konzumace masa a co s tím můžeme dělat.
  • Jak fungují a čemu slouží probiotika, prebiotika a kdy je vhodné je užívat.
  • Jak snížit riziko přemnožení patogenů a rezistentních život ohrožujících infekcí typu C. difficile, když se nemůžete vyhnout antibiotické léčbě.
  • Jak může stav mikrobioty ovlivnit kvalitu stáří a ovlivnit délku života.
  • Čím správně vyživovat našeho souputníka mikrobiotu – tu vlastní, našich dětí i blízkých (s recepty pro každý den postavenými tak, aby se snadno dělaly, chutnaly a nešidily mikrobiotu).

Počet stránek: 280
Vazba: brožovaná
Barevnost: černobílá
ISBN: 978-80-7555-999-9
Formát: 143 x 215 mm
Původní název knihy: The Good Gut: Taking Control of Your Weight, Your Mood, and Your Long-term Health
Překladatel: Filip Drlík
Jazyk: čeština
Edice: Fit & Food
Počet ilustrací: 6

Doplňkové parametry

Kategorie: Knihy, e-booky
Atypická doprava: 0
Bez cukru: 0
Děti: 0
Ženy: 0
Muži: 0
Těhotné a kojící: 0
Novorozenci: 0
Senioři: 0
Sportovci: 0
Dostupné na prodejně: 1
Bez GMO: 0
Bez lepku: 0
Bez mléka: 0
Bez plastu: 0
Bez sóji: 0
Bio: 0
CLEAN LABEL: 0
Doporučujeme: 0
Gaps: 0
Keto: 0
Low carb: 0
Pale: 0
Paleo: 0
Raw: 0
Top produkty: 0
Vegan: 0
Vegetarian: 0
Z celistvých potravin: 0

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
×