Video ZDARMA !!!X
Video na téma zdraví zubů

Stáhnete si zdarma video Evy Hájkové na téma ústní mikrobiom a zdraví zubů.

Zadejte prosím emailovou adresu, pro odeslání videa zdarma.


videoFree

Z důvodu vytížení dopravců v předvánočním provozu, může dojít ke zpoždění některých zásilek.

Nové Švestkový olej, 30 ml

Švestkový olej, 30 ml

Už jste slyšeli o přednostech švestkového oleje? Vůně nahořklých mandlí a marcipánu. To je 100% čistý, přírodní a certifikovaný olej získaný lisováním za studena ze švestkových jader. Pro své antioxidační, změkčující, zvláčňující vlastnosti a vysoký obsah vitamínu E,  je zvláště ceněnou přísadou v kosmetice. Především v krémech určených pro zralou, suchou a podrážděnou pokožku. Lze využít také v oblasti péče o vlasy. 

     

Více informací

  • Sdílet tuto položku

Skladem

8 ks

1-2 dny
Další možnosti a časy doručení

Objednávky vytvořené před 12:00 budou odeslány tentýž den.


CG-1237

Aroma ateliér

350,00 Kč (s DPH)

popis produktu

  • Olej je získáván ze švestkových jader lisováním za studena a je přirozeně bohatý na omega-9 mastné kyseliny.
  • Zaručuje maximální vstřebatelnost a nezanechává pocit mastnoty.
  • Jako zvláště ceněná přísada se objevuje v kosmetice určené k regeneraci pleti, pro zlepšení pružnosti a pevnosti pokožky, minimalizaci pigmentových skvrn a podpoře mladistvého vzhledu.

Obsah balení: 30 ml ve skleněné lahvičce.

Složení: 100% přírodní švestkový olej.
Acidita: 0,5 mg KOH/g
Peroxidové číslo: 0,1 meq O2/kg
Relativní hustota při 20 °C: 0,918
Index lomu při 20 °C: 1,412

Švestkový olej je bohatý na fytosteroly (zvláště na beta-sitosterol), vitamín E (zvláště na gama-tocopherol) a dále na mastné kyseliny:

  • Kyselina myristová: < 0,05 % (rychle se absorbuje kůží)
  • Kyselina palmitová: 5,3 % (ochranná funkce bariéry kůže)
  • Kyselina heptadecylová: 0,1%
  • Kyselina palmitoolejová: 0,6 % (ochranná funkce kůže)
  • Kyselina stearová: 1,6% (podobná složením kožního mazu, zpevňuje a ochraňuje pokožku)
  • Kyselina vakcenová: 1,3%
  • Kyselina olejová (omega-9): 67,6% (zklidňující, protizánětlivé a regenerační vlastnosti, udržuje pevnost, pružnost a vlhkost pokožky)
  • Kyselina linolová (omega-6): 22,4% (ochranná funkce bariéry kůže)
  • Kyselina arachidonová: 0,2%
  • Kyselina eikosenová: 0,1%
  • Kyselina behenová: < 0,05 %
  • Kyselina eruková: < 0,05 %

Použití:
Pracujte se švestkovým olejem jako se změkčující složkou ve vašem kosmetickém přípravku v péči o pleť a vlasy.

Použijte švestkový olej jako kosmetickou ingredienci při výrobě pleťového oleje pro normální, podrážděnou, zralou a suchou pleť pro poskytnutí tónu a měkkosti vaší pleti.

Využijte opojné vůně švestkového oleje pro poskytnutí jemného gurmánského nádechu vašemu výrobku.

Švestkový olej je vhodné použít jako ingredienci tělového masážního oleje, pleťové masky, jako sérum proti vráskám aplikované lokálně, jako kosmetickou přísadu zvlhčujícího tělového mléka, jako složku ochranných regeneračních krémů, jako látku v čistících kosmetických produktech a jako součást oleje v péči o zrohovatělou pokožku nehtového lůžka na rukou a nohou.

Pro krásné přirozené vlasy si připravte posilující sérum na konečky vlasů, olej vetřete do vlhkých konečků vlasů a neoplachujte.

Není určeno k vnitřnímu použití.


Vhodné kombinace:

  • Squalane, rostlinné oleje, rostlinné olejové maceráty, éterické oleje a hydroláty dle typu pleti.
  • Švestkový olej patří do skupiny rostlinných olejů bohatých na kyselinu olejovou.
  • Jeho nejbližším příbuzným z hlediska složení triglyceridů je meruňkový olej. Vyzkoušejte tedy podobné kombinace.
  • Smíchejte švestkový olej s rostlinnými oleji jako je například arganový, lískový, mandlový, jojobový, tsubaki olej (olej z kamélie japonské) a kokosový olej frakcionovaný.
  • Vaši recepturu můžete doplnit oleji bohatými na omega 3 jako jsou šípkový a konopný olej. Pro zklidnění pokožky smíchejte s oleji s obsahem kyseliny gama-linolenové jako jsou pupalkový a brutnákový olej a olej z černého rybízu.
  • V péči o podrážděnou pokožku kombinujte švestkový olej s jojobovým (voskem) olejem nebo s oleji s vysokým obsahem kyseliny linolové jako je slunečnicový olej, levandulový a měsíčkový olejový macerát.
  • Váš olejový produkt používejte vždy na vlhkou pleť, tu můžete zvlhčit hydroláty z lípy, cistu, kadidlovníku, neroli (pomerančových květů), ze zeleného čaje, damašské, bílé a stolisté růže.

Upozornění: Plné znění bezpečnostního listu naleznete v souborech ke stažení. Látka není klasifikována jako nebezpečná. Doporučujeme test kožní snášenlivosti před první aplikací oleje.

Skladování: Rostlinné oleje skladujte v temnu, suchu a chladu při konstantní teplotě od 5°C do 15°C. Rostlinné oleje jsou neobyčejně citlivé na teplo, které může výrazně zvýšit hodnotu peroxidového čísla. Po zakoupení doporučujeme rostlinné oleje uchovávat nejlépe v chladničce odděleně od potravin.
Trvanlivost jednotlivých rostlinných olejů je vyznačena na obalu výrobku. K zachování trvanlivosti nikdy neponechávejte výrobky trvale na denním světle a po použití je nezapomeňte uzavřít.

Originální název: Aroma ateliér Švestkový olej

Země původu: Francie/Rakouskou

Země výroby: ČR


Výrobce: Aroma ateliér

Certifikace:

  • Kosher
  • Cosmos Organic
  • Natrue

stažení produktu

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Související produkty