Video ZDARMA !!!X
Video na téma zdraví zubů

Stáhnete si zdarma video Evy Hájkové na téma ústní mikrobiom a zdraví zubů.

Zadejte prosím emailovou adresu, pro odeslání knihy zdarma.


videoFree

Olej LOVE ze semen rakytníku, 30 ml

Rakytníkový olej 

Již od doby, kdy se vytvořilo himalájské pohoří, snáší houževnatý rakytník nemilosrdné klimatické podmínky Tibetské vysočiny. 

Více informací

  • Sdílet tuto položku

Skladem

CG-127

Skladem: 7 ks

Výrobce: Free Spirit Group Pty Ltd

1 198,00 Kč (s DPH)

popis produktu

Rakytníkový olej 

Již od doby, kdy se vytvořilo himalájské pohoří, snáší houževnatý rakytník nemilosrdné klimatické podmínky Tibetské vysočiny.

Tato odolná rostlina má vysoce výživné plody, které vyrůstají stěsnané na trnitých větévkách jako zářivé oranžové klenoty. Rakytník, jenž je všeobecně chválen jakožto „nejdokonalejší rostlina na celém světě“, obsahuje přes 190 bioaktivních živin majících zásadní význam pro udržení zdraví.

Botanický název hippophae rhamnoides v překladu znamená třpytící se kůň. Podle staré legendy byli válkou oslabení koně vypuštěni do volné přírody, aby tam zemřeli, a ti se po pasení v rakytníkových lesích překvapivě vrátili mladí!

Sklízení plodů rakytníku je kvůli hustému trnoví velmi náročné. Plody v barvě mandarinky místní Tibeťané opatrně trhají v silných rukavicích, aby své ruce ochránili před ostrými trny tohoto odolného keře. Semínka se oddělí od plodů a dužina se dále používá pro výrobu dalších produktů, které se vyznačují vydatným zastoupením výživných látek.

Rakytníkový olej je mimořádně bohatý na vitamin E. Hodnota 230mg/100g z něho dělá cenný výživný a regenerační přípravek pro zvláčnění pokožky.

Olej obsahuje esenciální mastné kyseliny a antioxidanty.

Vlastnosti oleje ze semen rakytníku:

  • Mimořádně bohatý na vitamin E – až 230mg/100g.
  • Nutričně bohatý, s vysokými hodnotami dokonale vyvážených esenciálních mastných kyselin, antioxidantů, vitaminů a fytosterolů.
  • Napěchovaný antioxidanty, vitaminy a fytosteroly.

Návod k použití:

Rakytníkový olej může být používán jako kosmetický olej.

Ovšem stejně jako u všech ostatních bylinných olejů, je třeba dbát opatrnosti. Vyhněte se používání oleje v těhotenství a dlouhodobém časovém horizontu, tj. ne déle než 3 měsíce v kuse.

Rakytníkový olej získáváme přímo od primárního výrobce v Tibetu, abychom se ujistili, že naši zákazníci dostávají olej v nejčistší formě, nezměněný a věrný přírodě. Výrobek získal certifikát ekologického výrobku od USDA (Ministerstva zemědělství Spojených států).

Rakytník: Hippophae rhamnoides

Ekologický certifikovaný rakytníkový olej

Původ: Tibet

NIC JSME NEPŘIDALI, NIC NEODSTRANILI!

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Související produkty