📞 Vážení zákazníci, dnes 5. 6. 2025 je zákaznická linka nedostupná. ✉️ Prosíme, pro komunikaci s námi použijte e-mail info@puravia.cz. Děkujeme za pochopení.

Vodní kefírové kultury, testovací sáček, 5 g

Přidat k oblíbeným

Pytlíček plný kefírových kultur pro přípravu vlastního čerstvého probiotického nápoje z pohodlí domova. Stačí přidat trochu vody, kokosového mléka nebo čerstvé ovocné šťávy a domácí kefír je hotový. Toto balení na zkoušku Vám vystačí až na 10 litrů kefíru.

Prosím POZOR! Skladujte kultury V LEDNICI, max. teplota pro skladování je 20 °C, letní teploty je mohou poškodit.

Značka:
Dostupnost
Možnosti doručení
Expirace:2026-03-01

Objednávky zadané do 18:30 odesíláme již tentýž den. Více info o doručení najdete v Možnostech doručení.

Skladem (14 ks) Možnosti doručení
209 Kč
Vodní kefírové kultury, testovací sáček, 5 g
Hlavní obrázek
Loading...
CLEAN LABEL
CLEAN LABEL = čisté a funkční produkty
CLEAN LABEL = čisté a funkční produkty
Produkty vybrané a garantované odborníky
Produkty vybrané a garantované odborníky
Expresní doručení a produkty skladem
Expresní doručení a produkty skladem
Specializovaná poradna ZDARMA
Specializovaná poradna ZDARMA
  • Vodní kefír je lehce perlivý, osvěžující nápoj s minimem zbytkového cukru. Tyto kultury vykouzlí čerstvý vodní nebo třeba kokosový kefír!
  • Vodní kefír WUGI je nejen pro vegany a sportovce, ale je především pro ty, kteří chtějí obměnit mléčnou klasiku.
  • Zdá se vám balení malé? Dává to smysl. Držíte v ruce okem neviditelné mikroorganismy. Makají ale o sto šest a tento malý pytlíček vám vytvoří až 10 litrů kefíru.

Obsah 1 balení: 1 sáček s 5 g vodních kefírových kultur.

Složení: Hnědý cukr jako nosič kefírových kultur, kefírové kultury (mikroorganismy z rodů Lactobacillus, Lactococcus, Leuconostoc, Saccharomyces, Acetobacter, Kluyveromyces). Může obsahovat stopy mléka.


Jak kefír vzniká?
Vodní kefír vzniká fermentací (zjednodušeně kvašením) kefírových kultur ve vodě, kokosové vodě či mléce nebo ovocné šťávě. Kefírové kultury se krmí cukrem ve sladkém nápoji, mění ho na bublinky (oxid uhličitý), kyselinu octovou a mléčnou a další látky. Přitom kultury zůstávají živé v nápoji.

Připomíná vám popisem kombuchu?
Je to její bratranec. Oba jsou to fermentované nápoje, ale přeci jen je každý jiný. Na rozdíl od kombuchy obsahuje vodní kefír jiné kultury - má více bakterií a méně kvasinek, nechutná tak "octově" a ve vodním kefíru z WUGI kultur se netvoří prakticky alkohol (pod 0,1 %). To taková kombucha klidně 1 % mít může. Vodní kefír si zamilují děti.

Příprava: Ze sáčku připravíte až 10 litrů vodního kefíru. Každých 24-72 hodin vám vznikne litr kefíru, takže balení vám vydrží až měsíc.

Nachystejte si:

  • 1,15 l sklenici,
  • 1 l vody (převařené a vychladlé),
  • 3 polévkové lžíce cukru (jakýkoli druh), či javorového sirupu,
  • vhodné přidat hrst sušeného nesířeného nebo lyofilizovaného ovoce a plátek oloupaného citronu.

Kromě oslazené vody zkuste také přípravu z kokosového mléka či vody, ovocných šťáv a dalších.

Sklenici na přípravu kefíru pořádně vymyjte a vysušte, aby se kefírové kultury nepoškodily horkou vodou nebo zbytky čisticích prostředků. Při přípravě ji plňte vždy maximálně 2 cm pod okraj. Čím více místa necháte, tím více vám kefír může naperlit!

Příprava na poprvé

  • Vsypte obsah jednoho sáčku s kefírovými kulturami do vody s cukrem (o teplotě max. 29 °C). Přidejte sušené ovoce a citron. Dobře promíchejte a sklenici uzavřete. Směs ponechte stát 48 hodin při pokojové teplotě.
  • Po 48 hodinách je vodní kefír hotový. Citron můžete do kefíru vymačkat, ovoce odstraňte. Pro přípravu další várky si nechte stranou 200 ml kefíru. Zbylý kefír můžete pít samotný nebo ochucený sirupem, džusem, ovocem, bylinkami či kořením. V případě potřeby uchovávejte v lednici a spotřebujte cca do týdne.

Opakovaná příprava

  • Na přípravu další várky použijte 200 ml hotového kefíru, až 800 ml vody a 3 lžíce cukru. Můžete přidat citron a sušené ovoce. Směs dobře promíchejte a nechte stát při pokojové teplotě po dobu 24 až 72 hodin (24 hodin pro sladší chuť, s dobou postupně sladkost klesá).
  • Pomocí 200 ml hotového kefíru připravíte nový kefír až 10x. Počet opakování záleží na různých faktorech - hygienických podmínkách, kvalitě vody (chlor a jiné látky ve vodě) i typu použitých surovin pro přípravu. Práci kefírových kultur podpoříte lyofilizovaným ovocem - navíc kefíru dodáte skvělou chuť. Zůstává-li kefír sladký a ještě neproběhlo 10 opakování, přidejte kulturám ovoce a sklenici nechte naplněnou jen ze 2/3, jinak použijte nový sáček.

wugi-vodni-kefir-01wugi-vodni-kefir-02


Povolená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:
Dle současné legislativy EU nejsme oprávněni uvádět podrobnější informace, které by ve vás mohli vzbudit dojem zdravotního, nebo léčebného účinku. Nesmíme již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky, pokud se nejedná o registrovaný lék farmaceutickou firmou.


Země výroby: EU

Skladování: Skladujte kultury V LEDNICI nebo při maximální teplotě 20 °C, letní teploty je mohou poškodit. Minimální dobu trvanlivosti garantujeme 9 a více měsíců od dodání.

Doplňkové parametry

Značka:Wugi
Kategorie: Bezkofeinové nápoje
EAN: 0725765183101
CLEAN LABEL: 1
Expirace: 2026-03-01
Raw: 1
Expirace:2026-03-01
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
I Avatar autora | 14.5.2025
Výborná domácí limonáda, která potěší zažívání. Nejlepší s lyo malinami.
5
KH Avatar autora | 5.2.2025
OK

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

19.1.2025 21:43
Dobrý večer, mohu se zeptat zda vodní kefír může pít i 3 letá dcera? A jak se dávkuje a jak často může pít dospělý, 3 letá dcera ? Je potřeba dát si pozor s nějakými doplňky/vitamíny stravy, kterè nejdou dohromady? Předem moc děkuji za odpověď. Kněbortová Dita
20.1.2025 12:41
Dobrý den, Dito, děkujeme za Váš dotaz. Od výrobce: Pít ho můžete denně. Jestli jste ho ještě nepili, začněte postupně, ať si střeva na příval těch hodných bakterií zvyknou. Navyšovat můžete třeba na 0,5 litru denně, to necháme na vás. Perfektně funguje 100 - 200 ml sklenice vodního kefíru 3x denně k jídlu. U dětí začněte s malým množstvím. Například 1-2 kávové lžičky a sledujte reakci. Postupně můžete zvýšit až na malou skleničku. A dohromady by nemuselo u citlivosti dělat dobrotu, pokud byste užívali nějaká probiotika již. Aby to pak nebylo už moc. Nicméně dle stavu, potíží a je to vždy individuální. S pozdravem, Jana z Puravia

Značka Wugi se soustředí na výrobu fermentovaných výrobků. Wugi kefírové kultury jsou snadnou a rychlou variantou, kterou si náš mikrobiom ihned zamiluje. Nejen že se tato značka snaží podporovat zdraví prospěšnými fermentovanými kulturami, ale používají také ekologické rozložitelné výplně a kompostovatené izolepy!

Sledujte nás na našem Instagramu

🏃‍♀️ Chcete spalovat tuky efektivněji, zlepšit kondici a regeneraci? Klíčem je znát svou tepovou frekvenci a trénovat ve...
23. 5. jsme se zúčastnili festivalu Respekt k porodu, kde Eva Hájková otevřela důležité téma – suplementaci vitamínů K1 a...
Chcete hubnout chytře a jednoduše? Tyhle vědecky ověřené triky zvládnete hned – a opravdu nic vás nestojí! 💧 Voda před...
🌬 Vědomé dýchání je nejjednodušší cesta, jak zlepšit soustředění. 🧠 Už za 2 minuty vědomého dechu dokážete: ✔️ Zklidnit...
🌞 Pigmentové skvrny často vznikají jako reakce pokožky na nadměrné slunce, nebo hormonální výkyvy tím, že začne produkovat...
🌱 S jarem přichází ideální čas nastartovat tělo i mysl. Harmonii nálady, energie i vztahů ovlivňují čtyři klíčové hormony...
Věděli jste, že některé potraviny fungují nejlépe ve dvojici? Tady jsou 4 tipy, co spojit na talíři: 🥣 Borůvky + vlašské...
☀️ Dětská pokožka a slunce? Kombinace, která si zaslouží pozornost. Je až o 30 % tenčí než pokožka dospělých a spálení...
×