🚚 Doprava ZDARMA s Puravia LABS! Pouze tento týden. | Více o akci zde 💛

Čokoláda bílá 40% se spirulinou, 45 g

Přidat k oblíbeným

Ručně vyrobená bílá čokoláda se spirulinou.

Značka:
Dostupnost
Možnosti doručení
Expirace:2026-01-15

Objednávky zadané do 18:30 odesíláme již tentýž den. Více info o doručení najdete v Možnostech doručení.

Skladem (6 ks) Možnosti doručení
92 Kč 2,04 Kč / 1 g
Čokoláda bílá 40% se spirulinou, 45 g
Hlavní obrázek
Loading...
CLEAN LABEL
Kurátoři toho nejlepšiho na trhu
Kurátoři toho nejlepšího na trhu
Expresní doručení a produkty skladem
Expresní doručení a produkty skladem
Doprava zdarma nad 2 000 Kč
Doprava zdarma nad 2 000 Kč
Odborná poradna ZDARMA
Odborná poradna ZDARMA

Hmotnost: 45 g

Složení: Kakaové máslo, sušené mléko, panela, spirulina.

Bílá čokoláda obsahuje 40% kakaového másla, které je přirozenou součástí kakaových bobů a je nositelem výrazné typické vůně čokolády, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Panela je ztuhlá třtinová šťáva v bio kvalitě, která není rafinovaná a přirozeně obsahuje melasu, která ji dává lehce medovou příchuť.

Nápad na tuto čokoládu přišel na svět v souvislosti s malými dětmi. V čokoládovně chtěli vytvořit čokoládu, která zaujme dětskou dušičkou svým netradičním vzhledem. Několik let dováží do České republiky potravinový doplněk Spirulinu z And, která má spoustu blahodárných účinků na lidský organismus, ale ta hlavní věc, která zaujala pro výrobu čokolády, je její zelená barvička. Díky kombinaci bílé čokolády a spiruliny vznikla „zelená“ čokoláda. Nejen lahodná chuť s krásnou barvičkou jara, ale i spoustu spokojených zákazníků z řad nejmenších. Postupně se řady rozšířily i o nadšené maminky, tatínky, babičky, dědečky… Čokoláda se spirulinou byla zařazena do nabídky, protože si získala srdce malých i velkých zákazníků.

Zbořte mýty o hnědé a bílé čokoládě, vraťte se do hravých dětských let a dejte „zelenou“ spirulinové čokoládě s lahodnou jemnou chutí.

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.

bila-40-se-spirulinou

O ČOKOLÁDÁCH

Cílem čokoládovny Troubelice je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.

Snaží se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používají kvalitní suroviny, nejsou zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V čokoládách z Troubelic zachovávají kakaové máslo a nepoužívají jiné rostlinné oleje.

Příběh čokolády

Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musejí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.

Ke slazení všech výrobků používáme třtinovou šťávu Panelu.
Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje lepek!

Vyrobeno v ČR.
Čokoládám Troubelice byl udělen certifikát "Haná regionální produkt".

HANÁ regionální produkt

Doplňkové parametry

Značka:Čokoládovna Troubelice
Kategorie: Čokolády
EAN: 8594196850140
CLEAN LABEL: 1
Expirace: 2026-01-15
Vegetarian: 1
Expirace:2026-01-15

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Česká rodinná čokoládovna z Troubelic na Moravě nabízí ručně vyrobené produkty z kvalitních kakaových bobů přímo z plantáží Ekvádoru. K výrobě čokolády využívají pouze kakaové boby, kakaové máslo a panelu k doslazení. Produkty jsou nealkalizované, bez přidaných látek, konzervantů, sladidel, lepku a lecitinu.

Mohlo by vás zajímat

Sledujte nás na našem Instagramu

Chcete se konečně probudit svěží, odpočatí a bez napětí v těle i hlavě? 😴 👆 Zkuste jemnou, ale účinnou kombinaci tří...
Znáte tyhle babiččiny rady na zdraví? 👵 🥣 Pohanka – často se jedla jako pohanková kaše. Obsahuje rutin, který je spojován...
🍫 Hořká čokoláda (70 % kakaa) není jen hříšná sladkost. 🧠 Obsahuje velké množství flavonoidů – přírodních látek, které...
✨ Nevíte, co ráno připravit dětem před školou? Máme pro vás 3 tipy na rychlé a zdravé snídaně pro děti, které zvládnete za...
😴 Probouzíte se ráno unavení, i když jste spali celou noc? 👉 Koenzym Q10 Booster je chytrá podpora pro vaše buňky i srdce....
🦠 Víte, proč jsou probiotika a prebiotika tak důležitá pro vaše zdraví? Střevní mikrobiom totiž neovlivňuje jen trávení,...
Nosní kapky dokážou rychle ulevit od ucpaného nosu. ❄️ Ale věděli jste, že při dlouhodobém používání mohou způsobit...
☀️ Vedro v bytě a žádná klima? Tady je pár triků, jak se ochladit: ⚡️ Vypojte zbytečné spotřebiče - hřejí, i když je...
×