🏖️ SLEVA 10 % na celou kategorii Dovolená! Použijte slevový kód: LETO | Více o akci zde 💛

Čokoláda hořká 100%, 45 g

Přidat k oblíbeným

Během letních měsíců není produkt dostupný online z důvodu zachování nejvyšší kvality. Zakoupit ho ale stále můžete v našich partnerských prodejnách Melody.

Hořká čokoláda 100% má typicky silnou hořkou chuť s lehce kyselým podtónem kakaových bobů.

Položka byla vyprodána…
Značka:
Dostupnost
Možnosti doručení
Expirace:2025-10-24

Objednávky zadané do 18:30 odesíláme již tentýž den. Více info o doručení najdete v Možnostech doručení.

Nedostupné
88 Kč 1,96 Kč / 1 g
Hlavní obrázek
Loading...
CLEAN LABEL
Kurátoři toho nejlepšiho na trhu
Kurátoři toho nejlepšiho na trhu
Expresní doručení a produkty skladem
Expresní doručení a produkty skladem
Doprava zdarma nad 2 000 Kč
Doprava zdarma nad 2 000 Kč
Odborná poradna ZDARMA
Odborná poradna ZDARMA

Hmotnost: 45 g

Složení: Kakaové boby. Obsah kakaové sušiny 100%.

V této čokoládě nejvýrazněji poznáte chuť ekvádorských kakaových bobů. Je typicky silné hořké chuti s lehce kyselým podtónem. 100% čokoláda není slazená, je vhodná pro milovníky pravé hořké chuti a pro diabetiky. Vychutnejte si opravdu jedinečnou pravou silnou chuť čokolády.

Čokoláda je vhodná i pro vegany.

V čem se liší 100% čokoláda Gourmet od čisté kakaové hmoty? Ve skutečnosti se liší pouze způsobem zpracování. Přestože je složení úplně stejné (pouze kakaové boby), tak již při prvním ochutnání zjistíte, že chuť je úplně jiná. Kakaová hmota vzniká mletím kakaových bobů po velmi krátkou dobu, proto je struktura hrubší, chuť je velmi hořká, kyselá a jsou v ní cítit rozmanité podtóny. Ve 100% čokoládě Gourmet jsou chutě jemnější, což je dáno právě délkou hnětení v melanžéru (50 až 70 hodin). Dalším rozdílem je to, že všechny vyráběné tabulkové čokolády jsou temperované, kakaová hmota temperovaná není.

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.

horka-cista-100

O ČOKOLÁDÁCH

Cílem čokoládovny Troubelice je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.

Snaží se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používají kvalitní suroviny, nejsou zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V čokoládách z Troubelic zachovávají kakaové máslo a nepoužívají jiné rostlinné oleje.

Příběh čokolády

Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musejí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.

Vyrobeno v ČR.
Čokoládám Troubelice byl udělen certifikát "Haná regionální produkt".

HANÁ regionální produkt

Doplňkové parametry

Značka:Čokoládovna Troubelice
Kategorie: Čokolády
EAN: 8594196850522
Bez cukru: 1
CLEAN LABEL: 1
Expirace: 2025-10-24
Vegetarian: 1
Položka byla vyprodána…
Expirace:2025-10-24

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Česká rodinná čokoládovna z Troubelic na Moravě nabízí ručně vyrobené produkty z kvalitních kakaových bobů přímo z plantáží Ekvádoru. K výrobě čokolády využívají pouze kakaové boby, kakaové máslo a panelu k doslazení. Produkty jsou nealkalizované, bez přidaných látek, konzervantů, sladidel, lepku a lecitinu.

Mohlo by vás zajímat

Sledujte nás na našem Instagramu

🕷️ Klíšťata v létě nejsou důvod k panice! Většina z nich nemoc nepřenáší a když je včas odstraníte, riziko je opravdu...
☀️ Spálili jste se? Babička vždycky říkala: “Namaž to jogurtem!” 👵 ✅ Jogurt dokáže: – zklidnit podrážděnou pokožku, –...
Slepé střevo (apendix) slouží jako „safe house“ pro prospěšné střevní bakterie. 🏡 🔬 Díky své anatomii a biofilmům dokáže...
💥 Proč se oklepeme, když ochutnáme něco odporného? Tahle automatická reakce není náhoda – je to rychlý obranný reflex...
❓Nevzpomínáte si, co jste zapomněli? Vyzkoušejte BRAIN Magnesium. 🧠 Magtein® = Patentovaná forma hořčíku L-treonátu, která...
🍅 Zvyšují rajčata potenci? Lykopen je silný antioxidant, který chrání buňky před oxidačním stresem, podporuje zdraví...
❄️ Co do lednice raději nedávat? Některé potraviny do chladu nepatří — a přesto tam často končí. Proč jim to nesvědčí? 👇 🍌...
☀️ Každá pleť potřebuje jinou péči — od jemné ochrany pro miminka, přes lehké opalováky na mastnou pleť až po tyčinku pro...
×