🚚 Doprava ZDARMA při nákupu nad 2 000 Kč!

Čokoláda hořká 75% s KÁVOVÝMI ZRNY, 45 g

Přidat k oblíbeným
Čokoláda s kávovými zrny mile překvapí nejen milovníky kávy.
Značka:
Dostupnost
Možnosti doručení
Expirace:2025-12-21

Objednávky zadané do 18:30 odesíláme již tentýž den. Více info o doručení najdete v Možnostech doručení.

Skladem (3 ks) Možnosti doručení
97 Kč
Čokoláda hořká 75% s KÁVOVÝMI ZRNY, 45 g
Hlavní obrázek
Loading...
CLEAN LABEL
CLEAN LABEL = čisté a funkční produkty
CLEAN LABEL = čisté a funkční produkty
Produkty vybrané a garantované odborníky
Produkty vybrané a garantované odborníky
Expresní doručení a produkty skladem
Expresní doručení a produkty skladem
Specializovaná poradna ZDARMA
Specializovaná poradna ZDARMA

Hmotnost: 45 g

Tyto čokolády jsou určeny nejen milovníkům kávy, ale příjemně překvapí i nejednoho „nekafaře“.

Chuť čokolád je doplněna výraznou chutí kávových zrn. Žádná umělá příchuť nebo náplň.... Jen pravá káva ve své ryzí podobě – kousky pražených kávových zrn. Nic víc. 100% Arábica z Ekvádoru, provincie Loja a čokoláda z kakaových bobů vyrobená na Hané.

Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela, kávová zrna.. Obsah kakaové sušiny nejméně 75%.

Na první ochutnání čokoláda velmi jemné chuti, která se postupně rozvíjí do hořké chuti. Tuto čokoládu ocení všichni milovníci hořkých čokolád.

Čokoláda je slazena panelou, která doladí konečnou lahodnou sladkou chuť.

Čokoláda je vhodná i pro vegany.

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.

O ČOKOLÁDÁCH

Cílem čokoládovny Troubelice je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.
Snaží se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používají kvalitní suroviny, nejsou zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.
Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V čokoládách z Troubelic zachovávají kakaové máslo a nepoužívají jiné rostlinné oleje.

Příběh čokolády

Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.
Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.
Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.
Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.

Vyrobeno v ČR.
Čokoládám Troubelice byl udělen certifikát "Haná regionální produkt".

HANÁ regionální produkt

Doplňkové parametry

Značka:Čokoládovna Troubelice
Kategorie: Čokolády
EAN: 1007838305221
CLEAN LABEL: 1
Expirace: 2025-12-21
Vegetarian: 1
Expirace:2025-12-21

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Česká rodinná čokoládovna z Troubelic na Moravě nabízí ručně vyrobené produkty z kvalitních kakaových bobů přímo z plantáží Ekvádoru. K výrobě čokolády využívají pouze kakaové boby, kakaové máslo a panelu k doslazení. Produkty jsou nealkalizované, bez přidaných látek, konzervantů, sladidel, lepku a lecitinu.

Mohlo by vás zajímat

Sledujte nás na našem Instagramu

🗓️ 23. 6. od 18:00 – Webinář ZDARMA: Zdravé opalování, cestovní lékárnička a jiné letní tipy☀️🧳 Chystáte se na dovolenou...
🦟 Komáři vás milují? Naučte se je odpudit – přirozeně. Zkuste si doma namíchat přírodní repelent – rychle a levně: 🥄 Do...
Pláč není slabost, ale přirozený způsob, jak tělo uvolňuje stres. Emoční slzy odplavují kortizol (stresový hormon) a...
🏃‍♂️ Podle rozsáhlé americké studie (1,2 milionu lidí) mají lidé, kteří pravidelně cvičí, o 43 % méně dní se špatnou...
🛀 Věděli jste, že ženy vnímají teplotu jinak v závislosti na fázi cyklu? Během luteální fáze stoupá progesteron, který...
🏃‍♀️ Chcete spalovat tuky efektivněji, zlepšit kondici a regeneraci? Klíčem je znát svou tepovou frekvenci a trénovat ve...
23. 5. jsme se zúčastnili festivalu Respekt k porodu, kde Eva Hájková otevřela důležité téma – suplementaci vitamínů K1 a...
Chcete hubnout chytře a jednoduše? Tyhle vědecky ověřené triky zvládnete hned – a opravdu nic vás nestojí! 💧 Voda před...
×