✨ Letní SLEVY až 10 % na celý e-shop! Nakupujte výhodně – více info zde ☀️

Čokoláda hořká 75% s marakujou, 45 g - EDICIÓN NUEVA

Přidat k oblíbeným
Ručně vyrobená hořká čokoláda s marakujou.
Značka:
Dostupnost
Možnosti doručení
Expirace:2025-12-21

Objednávky zadané do 18:30 odesíláme již tentýž den. Více info o doručení najdete v Možnostech doručení.

Skladem (10 ks) Možnosti doručení
107 Kč –10 % 96 Kč
Čokoláda hořká 75% s marakujou, 45 g - EDICIÓN NUEVA
Hlavní obrázek
Loading...
Akce CLEAN LABEL
107 Kč –10 %
CLEAN LABEL = čisté a funkční produkty
CLEAN LABEL = čisté a funkční produkty
Produkty vybrané a garantované odborníky
Produkty vybrané a garantované odborníky
Expresní doručení a produkty skladem
Expresní doručení a produkty skladem
Specializovaná poradna ZDARMA
Specializovaná poradna ZDARMA

Hmotnost: 45 g

Marakuja je tropické ovoce, které si čokoládovna sama dováží jako 100% koncentrát z Ekvádoru. Hořkou čokoládu skvěle doplňuje svojí svěží chutí.

Čokoláda je slazena panelou - ztuhlou třtinovou šťávou v BIO kvalitě, která není rafinovaná a přirozeně obsahuje melasu.

Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, třtinová šťáva panela, marakuja minimálně 3%. Obsah kakaové sušiny nejméně 75%.

Čokoláda je balena v přírodním kraftovém obalu, který skrývá čokoládový příběh a proces výroby bean to bar čokolády.

Čokoláda je vhodná taképro vegany.

  • Bez lepku.
  • Neobsahuje lecitin ani konzervanty.
  • Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 2390 kJ (576 kcal)
tuky 43,40 g
z toho: nasycené mastné kyseliny 26,13 g
sacharidy 31,4 g
z toho: cukry 22,55 g
vláknina 12,3 g
bílkoviny 8,88 g
sůl 0,040 g

Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.

O ČOKOLÁDÁCH

Cílem čokoládovny Troubelice je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.
Snaží se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používají kvalitní suroviny, nejsou zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.
Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V čokoládách z Troubelic zachovávají kakaové máslo a nepoužívají jiné rostlinné oleje.

Příběh čokolády

Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.
Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.
Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.
Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.

Ke slazení všech výrobků používáme třtinovou šťávu Panelu.
Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje lepek!

Vyrobeno v ČR.
Čokoládám Troubelice byl udělen certifikát "Haná regionální produkt".

HANÁ regionální produkt

Doplňkové parametry

Značka:Čokoládovna Troubelice
Kategorie: Čokolády
EAN: 8594196850485
CLEAN LABEL: 1
Expirace: 2025-12-21
Vegetarian: 1
Expirace:2025-12-21

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Česká rodinná čokoládovna z Troubelic na Moravě nabízí ručně vyrobené produkty z kvalitních kakaových bobů přímo z plantáží Ekvádoru. K výrobě čokolády využívají pouze kakaové boby, kakaové máslo a panelu k doslazení. Produkty jsou nealkalizované, bez přidaných látek, konzervantů, sladidel, lepku a lecitinu.

Sledujte nás na našem Instagramu

🏃‍♂️ Podle rozsáhlé americké studie (1,2 milionu lidí) mají lidé, kteří pravidelně cvičí, o 43 % méně dní se špatnou...
🛀 Věděli jste, že ženy vnímají teplotu jinak v závislosti na fázi cyklu? Během luteální fáze stoupá progesteron, který...
🏃‍♀️ Chcete spalovat tuky efektivněji, zlepšit kondici a regeneraci? Klíčem je znát svou tepovou frekvenci a trénovat ve...
23. 5. jsme se zúčastnili festivalu Respekt k porodu, kde Eva Hájková otevřela důležité téma – suplementaci vitamínů K1 a...
Chcete hubnout chytře a jednoduše? Tyhle vědecky ověřené triky zvládnete hned – a opravdu nic vás nestojí! 💧 Voda před...
🌬 Vědomé dýchání je nejjednodušší cesta, jak zlepšit soustředění. 🧠 Už za 2 minuty vědomého dechu dokážete: ✔️ Zklidnit...
🌞 Pigmentové skvrny často vznikají jako reakce pokožky na nadměrné slunce, nebo hormonální výkyvy tím, že začne produkovat...
🌱 S jarem přichází ideální čas nastartovat tělo i mysl. Harmonii nálady, energie i vztahů ovlivňují čtyři klíčové hormony...
×