🏖️ SLEVA 10 % na celou kategorii Dovolená! Použijte slevový kód: LETO | Více o akci zde 💛

Čokoláda hořká 75%, 45 g

Přidat k oblíbeným

Během letních měsíců není produkt dostupný online z důvodu zachování nejvyšší kvality. Zakoupit ho ale stále můžete v našich partnerských prodejnách Melody.

Ručně vyrobená čokoláda jemné chuti.

Položka byla vyprodána…
Značka:
Dostupnost
Možnosti doručení
Expirace:2026-04-24

Objednávky zadané do 18:30 odesíláme již tentýž den. Více info o doručení najdete v Možnostech doručení.

Nedostupné
92 Kč 2,04 Kč / 1 g
Hlavní obrázek
Loading...
CLEAN LABEL
Kurátoři toho nejlepšiho na trhu
Kurátoři toho nejlepšího na trhu
Expresní doručení a produkty skladem
Expresní doručení a produkty skladem
Doprava zdarma nad 2 000 Kč
Doprava zdarma nad 2 000 Kč
Odborná poradna ZDARMA
Odborná poradna ZDARMA

Hmotnost: 45 g

Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela. Obsah kakaové sušiny nejméně 75%.

Hořká čokoláda 75% je čokoláda velmi jemné chuti s příjemně hořkým podtónem, přestože je kakaový podíl 75%. Jemná chuť je dána dlouhodobým procesem hnětení v melanžéru a přidaným kakaovým máslem, které čokoládě navíc dodává i "čoko“ vůni.

Čokoláda je slazena panelou, která doladí konečnou lahodnou sladkou chuť.

Tato čokoláda je vhodná pro milovníky sladších chutí.

Čokoláda je vhodná i pro vegany.

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 2390 kJ (576 kcal)
tuky 43,40 g
z toho: nasycené mastné kyseliny 26,13 g
sacharidy 31,4 g
z toho: cukry 22,55 g
vláknina 12,3 g
bílkoviny 8,88 g
sůl 0,4 g

Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.

O ČOKOLÁDÁCH

Cílem čokoládovny Troubelice je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinovou šťávou panelou v bio kvalitě.

Snaží se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používají kvalitní suroviny, nejsou zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V čokoládách z Troubelic zachovávají kakaové máslo a nepoužívají jiné rostlinné oleje.

Příběh čokolády

Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaová hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Poté se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.

Poté je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.

Vyrobeno v ČR.
Čokoládám Troubelice byl udělen certifikát "Haná regionální produkt".

Haná regionální produkt

Doplňkové parametry

Značka:Čokoládovna Troubelice
Kategorie: Čokolády
EAN: 8594196850119
CLEAN LABEL: 1
Expirace: 2026-04-24
Vegetarian: 1
Položka byla vyprodána…
Expirace:2026-04-24

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Česká rodinná čokoládovna z Troubelic na Moravě nabízí ručně vyrobené produkty z kvalitních kakaových bobů přímo z plantáží Ekvádoru. K výrobě čokolády využívají pouze kakaové boby, kakaové máslo a panelu k doslazení. Produkty jsou nealkalizované, bez přidaných látek, konzervantů, sladidel, lepku a lecitinu.

Sledujte nás na našem Instagramu

Máte v horku bolest hlavy, slabost a horkou kůži? 🚨 Může jít o úpal, přehřátí organismu, které nemusí přijít jen na...
📅 18. 8. od 17:30 - Webinář ZDARMA: Imunita dětí a jak je připravit na návrat do školy 🎒 Začátek školního roku často...
☀️ Vyčerpává vás horko? Tyhle 3 domácí limonády doplní elektrolyty, osvěží víc než obyčejná voda a pomohou vám zvládnout i...
🦵 Podpořte své klouby zevnitř a udržte je v kondici i v chladném počasí! Naše klouby jsou každý den v pohybu – ať už při...
🕷️ Klíšťata v létě nejsou důvod k panice! Většina z nich nemoc nepřenáší a když je včas odstraníte, riziko je opravdu...
☀️ Spálili jste se? Babička vždycky říkala: “Namaž to jogurtem!” 👵 ✅ Jogurt dokáže: – zklidnit podrážděnou pokožku, –...
Slepé střevo (apendix) slouží jako „safe house“ pro prospěšné střevní bakterie. 🏡 🔬 Díky své anatomii a biofilmům dokáže...
💥 Proč se oklepeme, když ochutnáme něco odporného? Tahle automatická reakce není náhoda – je to rychlý obranný reflex...
×