🎈 SLEVA až 10 % na celou kategorii Děti s kódem DETI10! 💛 Více zde.

Čokoláda hořká 75%, 45 g - EDICIÓN NUEVA

Přidat k oblíbeným
Ručně vyrobená čokoláda s příjemně hořkým podtónem.
Značka:
Dostupnost
Možnosti doručení
Expirace:2026-04-24

Objednávky zadané do 18:30 odesíláme již tentýž den. Více info o doručení najdete v Možnostech doručení.

Skladem (5 ks) Možnosti doručení
101 Kč

Dostupné na prodejně:

Praha Štěrboholy
Čokoláda hořká 75%, 45 g - EDICIÓN NUEVA
Hlavní obrázek
Loading...
CLEAN LABEL
CLEAN LABEL = čisté a funkční produkty
CLEAN LABEL = čisté a funkční produkty
Produkty vybrané a garantované odborníky
Produkty vybrané a garantované odborníky
Expresní doručení a produkty skladem
Expresní doručení a produkty skladem
Specializovaná poradna ZDARMA
Specializovaná poradna ZDARMA

Hmotnost: 45 g

Nový design tabulkové čokolády. Tabulka čokolády je nyní tenčí, což ještě více umocní její dokonalou chuť - doslova se Vám rozplyne na jazyku! Čokoláda je balena v přírodním kraftovém obalu, který skrývá čokoládový příběh a proces výroby bean to bar čokolády.

Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela. Obsah kakaové sušiny nejméně 75%.

Hořká čokoláda 75% je čokoláda velmi jemné chuti s příjemně hořkým podtónem, přestože je kakaový podíl 75%. Jemná chuť je dána dlouhodobým procesem hnětení v melanžéru a přidaným kakaovým máslem.

Čokoláda je slazena panelou - ztuhlou třtinovou šťávou v bio kvalitě, která není rafinovaná a přirozeně obsahuje melasu.

Čokoláda je vhodná i pro vegany.

  • Bez lepku.
  • Neobsahuje lecitin ani konzervanty.
  • Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.

Hmotnost: 45 g

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 2390 kJ (576 kcal)
tuky 43,40 g
z toho: nasycené mastné kyseliny 26,13 g
sacharidy 31,4 g
z toho: cukry 22,55 g
vláknina 12,3 g
bílkoviny 8,88 g
sůl 0,040 g

Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.

O ČOKOLÁDÁCH

Cílem čokoládovny Troubelice je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.
Snaží se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používají kvalitní suroviny, nejsou zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.
Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V čokoládách z Troubelic zachovávají kakaové máslo a nepoužívají jiné rostlinné oleje.

Příběh čokolády

Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.
Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.
Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.
Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.

Ke slazení všech výrobků používáme třtinovou šťávu Panelu.
Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje lepek!

Vyrobeno v ČR.
Čokoládám Troubelice byl udělen certifikát "Haná regionální produkt".

HANÁ regionální produkt

Doplňkové parametry

Značka:Čokoládovna Troubelice
Kategorie: Čokolády
EAN: 8594196850232
CLEAN LABEL: 1
Expirace: 2026-04-24
Vegetarian: 1
Dostupné - Praha Štěrboholy: 1
Expirace:2026-04-24

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Česká rodinná čokoládovna z Troubelic na Moravě nabízí ručně vyrobené produkty z kvalitních kakaových bobů přímo z plantáží Ekvádoru. K výrobě čokolády využívají pouze kakaové boby, kakaové máslo a panelu k doslazení. Produkty jsou nealkalizované, bez přidaných látek, konzervantů, sladidel, lepku a lecitinu.

Sledujte nás na našem Instagramu

Chcete hubnout chytře a jednoduše? Tyhle vědecky ověřené triky zvládnete hned – a opravdu nic vás nestojí! 💧 Voda před...
🌬 Vědomé dýchání je nejjednodušší cesta, jak zlepšit soustředění. 🧠 Už za 2 minuty vědomého dechu dokážete: ✔️ Zklidnit...
🌞 Pigmentové skvrny často vznikají jako reakce pokožky na nadměrné slunce, nebo hormonální výkyvy tím, že začne produkovat...
🌱 S jarem přichází ideální čas nastartovat tělo i mysl. Harmonii nálady, energie i vztahů ovlivňují čtyři klíčové hormony...
Věděli jste, že některé potraviny fungují nejlépe ve dvojici? Tady jsou 4 tipy, co spojit na talíři: 🥣 Borůvky + vlašské...
☀️ Dětská pokožka a slunce? Kombinace, která si zaslouží pozornost. Je až o 30 % tenčí než pokožka dospělých a spálení...
Afrodiziaka nejsou jen mýtus – příroda i věda potvrzují jejich vliv na libido, hormony i prokrvení. 💞 🍫 Někdy stačí...
💪 Nejlepší anti-aging nástroj? Svaly. Nejsou jen na vzhled – jsou základem vitality, zdraví i silné mysli. Po třicítce ale...
×