🌿 Přírodní kosmetika se SLEVOU 10 %! Kód: KRASA10Nakupovat | Více o akci zde 💛

Čokoláda hořká 83%, 45 g

Přidat k oblíbeným

Během letních měsíců není produkt dostupný online z důvodu zachování nejvyšší kvality. Zakoupit ho ale stále můžete v našich partnerských prodejnách Melody.

Hořká čokoláda 83% je čokoláda hořké chuti s lehce kyselým podtónem kakaových bobů.

Položka byla vyprodána…
Značka:
Dostupnost
Možnosti doručení
Expirace:2026-06-20

Objednávky zadané do 18:30 odesíláme již tentýž den. Více info o doručení najdete v Možnostech doručení.

Nedostupné
92 Kč 2,04 Kč / 1 g
Hlavní obrázek
Loading...
CLEAN LABEL
CLEAN LABEL = čisté a funkční produkty
CLEAN LABEL = čisté a funkční produkty
Produkty vybrané a garantované odborníky
Produkty vybrané a garantované odborníky
Expresní doručení a produkty skladem
Expresní doručení a produkty skladem
Specializovaná poradna ZDARMA
Specializovaná poradna ZDARMA

Hmotnost: 45 g

Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela. Obsah kakaové sušiny nejméně 83%.

Tato čokoláda je hořké chuti s lehce kyselým podtónem kakaových bobů. Výraznou chuť čokoládě dávají ekvádorské kakaové boby, které tvoří 83% podíl v této čokoládě.

Čokoláda je slazena třtinovou šťávou panelou. U 83% hořké čokolády Vás překvapí snoubení hořké chuti s jemností, která se postupně rozvíjí.

Tato konečná jemnost je dána trojkombinací: dlouhodobým hnětením v melanžéru, kakaovým máslem a panelou.

Čokoláda je vhodná i pro vegany.

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.

horka-cista-83

O ČOKOLÁDÁCH

Cílem čokoládovny Troubelice je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.

Snaží se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používají kvalitní suroviny, nejsou zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V čokoládách z Troubelic zachovávají kakaové máslo a nepoužívají jiné rostlinné oleje.

Příběh čokolády

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musejí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.

Vyrobeno v ČR.
Čokoládám Troubelice byl udělen certifikát "Haná regionální produkt".

Haná regionální produkt

Doplňkové parametry

Značka:Čokoládovna Troubelice
Kategorie: Čokolády
EAN: 1007838301810
CLEAN LABEL: 1
Expirace: 2026-06-20
Vegetarian: 1
Položka byla vyprodána…
Expirace:2026-06-20

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Česká rodinná čokoládovna z Troubelic na Moravě nabízí ručně vyrobené produkty z kvalitních kakaových bobů přímo z plantáží Ekvádoru. K výrobě čokolády využívají pouze kakaové boby, kakaové máslo a panelu k doslazení. Produkty jsou nealkalizované, bez přidaných látek, konzervantů, sladidel, lepku a lecitinu.

Sledujte nás na našem Instagramu

🕷️ Klíšťata v létě nejsou důvod k panice! Většina z nich nemoc nepřenáší a když je včas odstraníte, riziko je opravdu...
☀️ Spálili jste se? Babička vždycky říkala: “Namaž to jogurtem!” 👵 ✅ Jogurt dokáže: – zklidnit podrážděnou pokožku, –...
Slepé střevo (apendix) slouží jako „safe house“ pro prospěšné střevní bakterie. 🏡 🔬 Díky své anatomii a biofilmům dokáže...
💥 Proč se oklepeme, když ochutnáme něco odporného? Tahle automatická reakce není náhoda – je to rychlý obranný reflex...
❓Nevzpomínáte si, co jste zapomněli? Vyzkoušejte BRAIN Magnesium. 🧠 Magtein® = Patentovaná forma hořčíku L-treonátu, která...
🍅 Zvyšují rajčata potenci? Lykopen je silný antioxidant, který chrání buňky před oxidačním stresem, podporuje zdraví...
❄️ Co do lednice raději nedávat? Některé potraviny do chladu nepatří — a přesto tam často končí. Proč jim to nesvědčí? 👇 🍌...
☀️ Každá pleť potřebuje jinou péči — od jemné ochrany pro miminka, přes lehké opalováky na mastnou pleť až po tyčinku pro...
×