Čokoláda mléčná 40%, 45 g
40% mléčná čokoláda vyrobená speciálně pro děti.




Hmotnost: 45 g
40% mléčná čokoláda byla vyrobena speciálně pro děti. Její velmi jemná a sladká chuť potěší chuťové buňky těch nejmladších a zároveň těch největších mlsných jazýčků.
Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela, sušené mléko. Obsah kakaové sušiny nejméně 40%.
Jemnost je dána několika desítkami hodin hnětení v melanžéru a kombinací těch správných poměrů surovin.
Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.
Energetická tabulka:
| Energetická hodnota | 2400 kJ (576 kcal) |
| tuky | 40,40 g |
| z toho: nasycené mastné kyseliny | 24,53 g |
| sacharidy | 39,0 g |
| z toho: cukry | 35,04 g |
| vláknina | 4,41 g |
| bílkoviny | 11,97 g |
| sůl | 0,285 g |
Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.
O ČOKOLÁDÁCH
Cílem čokoládovny Troubelice je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.
Snaží se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používají kvalitní suroviny, nejsou zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.
Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V čokoládách z Troubelic zachovávají kakaové máslo a nepoužívají jiné rostlinné oleje.

Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.
Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.
Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.
Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.
Ke slazení všech výrobků používáme třtinovou šťávu Panelu.
Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje lepek!
Vyrobeno v ČR.
Čokoládám Troubelice byl udělen certifikát "Haná regionální produkt".

Doplňkové parametry
| Kategorie: | Čokolády |
|---|---|
| EAN: | 1007838301582 |
| Atypická doprava: | 0 |
| Bez cukru: | 0 |
| Děti: | 0 |
| Ženy: | 0 |
| Muži: | 0 |
| Těhotné a kojící: | 0 |
| Novorozenci: | 0 |
| Senioři: | 0 |
| Sportovci: | 0 |
| Bez GMO: | 0 |
| Bez lepku: | 0 |
| Bez mléka: | 0 |
| Bez plastu: | 0 |
| Bez sóji: | 0 |
| Bio: | 0 |
| CLEAN LABEL: | 1 |
| Doporučujeme: | 0 |
| Expirace: | 2027-01-05 |
| Gaps: | 0 |
| Keto: | 0 |
| Low carb: | 0 |
| Pale: | 0 |
| Paleo: | 0 |
| Raw: | 0 |
| Top produkty: | 0 |
| Vegan: | 0 |
| Vegetarian: | 1 |
| Z celistvých potravin: | 0 |
| Bez kofeinu: | 0 |
| Dostupné - Brno: | 0 |
| Dostupné - Praha Štěrboholy: | 1 |
| Dostupné-Bratislava–OC Central: | 0 |
| Množstevní sleva: | 0 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Česká rodinná čokoládovna z Troubelic na Moravě nabízí ručně vyrobené produkty z kvalitních kakaových bobů přímo z plantáží Ekvádoru. K výrobě čokolády využívají pouze kakaové boby, kakaové máslo a panelu k doslazení. Produkty jsou nealkalizované, bez přidaných látek, konzervantů, sladidel, lepku a lecitinu.
