🌿 Přírodní kosmetika se SLEVOU 10 %! Kód: KRASA10Nakupovat | Více o akci zde 💛

Čokoláda mléčná 51%, 45 g

Přidat k oblíbeným

Během letních měsíců není produkt dostupný online z důvodu zachování nejvyšší kvality. Zakoupit ho ale stále můžete v našich partnerských prodejnách Melody.

Ručně vyrobená mléčná čokoláda.

Položka byla vyprodána…
Značka:
Dostupnost
Možnosti doručení
Expirace:2026-01-15

Objednávky zadané do 18:30 odesíláme již tentýž den. Více info o doručení najdete v Možnostech doručení.

Nedostupné
92 Kč 2,04 Kč / 1 g
Hlavní obrázek
Loading...
CLEAN LABEL
CLEAN LABEL = čisté a funkční produkty
CLEAN LABEL = čisté a funkční produkty
Produkty vybrané a garantované odborníky
Produkty vybrané a garantované odborníky
Expresní doručení a produkty skladem
Expresní doručení a produkty skladem
Specializovaná poradna ZDARMA
Specializovaná poradna ZDARMA

Hmotnost: 45 g

Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela, sušené mléko. Obsah kakaové sušiny nejméně 51%.

Mléčná čokoláda jemné chuti s příjemně sladkým podtónem a výraznou čokoládovou vůní. Tato mléčná čokoláda je zajímavá vyšším kakaovým podílem, než je běžné u mléčných čokolád, přesto si zachovává jemnou chuť s opojnou vůní.

Tajemství jemnosti spočívá ve způsobu zpracování a vyvážené kombinaci sušeného mléka, panely a kakaového másla.

Mléčnou čokoládu 51% doporučujeme pro všechny, kdo rádi mlsají.

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.

Mléčná čokoláda 51% získala prestižní ocenění „Zlatá Salima 2014“ a „Výrobek OK 2014“ (výrobek Olomouckého kraje).

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 2520 kJ (608 kcal)
tuky 45,78 g
z toho: nasycené mastné kyseliny 27,28 g
sacharidy 37,3 g
z toho: cukry 31,43 g
vláknina 4,10 g
bílkoviny 9,54 g
sůl 0,185 g

Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.

O ČOKOLÁDÁCH

Cílem čokoládovny Troubelice je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinovou šťávou panelou v bio kvalitě.

Snaží se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používají kvalitní suroviny, nejsou zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V čokoládách z Troubelic zachovávají kakaové máslo a nepoužívají jiné rostlinné oleje.

Příběh čokolády

Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musejí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaová hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Poté se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.

Poté je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.

Ke slazení všech výrobků používáme třtinovou šťávu Panelu.
Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje lepek!

Vyrobeno v ČR.
Čokoládám Troubelice byl udělen certifikát "Haná regionální produkt".

HANÁ regionální produkt

Doplňkové parametry

Značka:Čokoládovna Troubelice
Kategorie: Čokolády
EAN: 8594196850126
CLEAN LABEL: 1
Expirace: 2026-01-15
Vegetarian: 1
Položka byla vyprodána…
Expirace:2026-01-15

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Česká rodinná čokoládovna z Troubelic na Moravě nabízí ručně vyrobené produkty z kvalitních kakaových bobů přímo z plantáží Ekvádoru. K výrobě čokolády využívají pouze kakaové boby, kakaové máslo a panelu k doslazení. Produkty jsou nealkalizované, bez přidaných látek, konzervantů, sladidel, lepku a lecitinu.

Sledujte nás na našem Instagramu

Slepé střevo (apendix) slouží jako „safe house“ pro prospěšné střevní bakterie. 🏡 🔬 Díky své anatomii a biofilmům dokáže...
💥 Proč se oklepeme, když ochutnáme něco odporného? Tahle automatická reakce není náhoda – je to rychlý obranný reflex...
❓Nevzpomínáte si, co jste zapomněli? Vyzkoušejte BRAIN Magnesium. 🧠 Magtein® = Patentovaná forma hořčíku L-treonátu, která...
🍅 Zvyšují rajčata potenci? Lykopen je silný antioxidant, který chrání buňky před oxidačním stresem, podporuje zdraví...
❄️ Co do lednice raději nedávat? Některé potraviny do chladu nepatří — a přesto tam často končí. Proč jim to nesvědčí? 👇 🍌...
☀️ Každá pleť potřebuje jinou péči — od jemné ochrany pro miminka, přes lehké opalováky na mastnou pleť až po tyčinku pro...
✨ “Narostou mi po sóji prsa?” Tuhle otázku slyšíme pořád. Pravda je ale jiná: fytoestrogeny v sóji nejsou hormony, ale...
Proč si vybrat právě UROCARE od Puravia LABS? 💧 Obsahuje 5 přírodních látek v dokonalé synergii pro cílenou podporu a...
×