🎄 5. políčko adventního kalendáře - sleva 10 % na Quinton! Více info zde.

Potraviny a stravování, Strana 2

Výpis článků

Kurkuma a kurkumin – Objevte účinky zlatého antioxidantu

Kurkuma a kurkumin – Objevte účinky zlatého antioxidantu

Kurkuma, známá pro svou sytě žlutou barvu a bohatou chuť, byla po staletí využívána v tradičních kulturách nejen v kuchyni, ale také pro udržení celkového zdraví. Její hlavní aktivní složka, kurkumin, je dnes předmětem mnoha vědeckých výzkumů, především díky svým silným antioxidačním vlastnostem. An...

Co jsou to superpotraviny: jsou super nebo jde jen o marketing?

Co jsou to superpotraviny: jsou super nebo jde jen o marketing?

Vidíme, že superpotraviny upoutaly i vaši pozornost! Ještě, aby ne. Poslední dobou o superpotravinách mluví všichni okolo. Napadlo vás, proč (a jestli vůbec) jsou superpotraviny tak super? Jak je to s nimi doopravdy? Není to jen další trik, kterým se vám snažíme prodat drahé a moderní preparáty? Pro...

7 výhod fermentovaných potravin a bylin: proč je zařadit do jídelníčku?

7 výhod fermentovaných potravin a bylin: proč je zařadit do jídelníčku?

Naše babičky nedaly dopustit na kvašené zelí. A ještě, aby ne! Víte, kolik prospěšného může fermentace nabídnout? V posledních letech je velkým hitem domácí výroba kefíru nebo kombucha. Fermentované potraviny se doporučují jako podpora zažívání i jako zdroj důležitých živin. Co jsou fermento...

Co jsou vysoce zpracované potraviny a proč ohrožují mikrobiom?

Co jsou vysoce zpracované potraviny a proč ohrožují mikrobiom?

Věřili byste, že u některých lidí tvoří průmyslově zpracované potraviny až 60 % jídelníčku? Přestože balené pečivo, stánky s občerstvením i rychlohotovky šetří čas, mohou nepříjemně ovlivnit mikrobiom i slinivku kvůli náloži cukru a přídatných látek. Vysoce zpracované potraviny chápeme jako jakékol...

Kouřový bod a oleje vhodné a nevhodné pro smažení

Kouřový bod a oleje vhodné a nevhodné pro smažení

Kouřový bod je klíčovým faktorem při výběru oleje na smažení. Správný výběr oleje nejen ovlivňuje chuť a kvalitu jídla, ale má i zásadní vliv na zdraví. Co je kouřový bod? Jak ovlivňuje chuť jídla a zdraví? Které oleje jsou a nejsou vhodné pro smažení? Jaká jsou rizika smažení? Materiály kuch...

9 tipů, jak projít těhotenstvím na rostlinné stravě

9 tipů, jak projít těhotenstvím na rostlinné stravě

Těhotenství je pro každou ženu obdobím plným změn nejenom fyzických, ale také psychických. Tělo vyživuje nový život, ale je třeba mu dodat dostatečné makro i mikronutrienty tak, aby nestrádala ani samotná maminka. Deficity železa, vitamínu D, jódu, vitamínů skupiny B a dalších v tomto krásném obdob...

Ovládací prvky výpisu

74 položek celkem
×